Frysebehandling

Frysebehandling av forskjellige systemer og teknologier ved å bruke eksemplet med plantarvorter (med mulige avvik fordi bortsett fra Cryosuccess (Liquidfreezing) er ingen eksakte data tilgjengelig fra produsentene).

For å oppnå en rask destruksjon av cellekjernen må en temperatur på ca -40 C i overnevnte dybde oppnås..

Denne frysebehandlingen må gå veldig raskt og bør nås innen 10 til 12 sekunder. De angitte ca behandlingstidene er angitt. Behandlingstidene kan selvsagt økes. Men med det øker også risikoen for en fullstendig ødeleggelse rundt lesjonen i det øvre hudlageret.

For alle beregninger er det et faktum at et mindre eller større tap av kulde (mellom kuldekilden og overflaten av huden), avhengig av systemet og teknologien, må inkluderes. Bare med væskefasen er det ikke noe tap.

Avkjølingen av huden reduseres av kroppstemperaturen og reduserer derfor ytelsen. Dette tapet av ytelse øker i dybden. I en dybde på 4-5 mm kan en behandling som går fra hudoverflaten ikke utføres.

På dette nivået dannes en isbarriere og en dypere penetrasjon blir umulig.
Tatt i betraktning at teoretiske beregninger er hensyntatt, viser praksis tydelig at for lav kuldeytelse aldri vil føre til en vellykket behandling.

CRYNO AS
Ingierkollveien 90
1410 Kolbotn

ordre@cryno.no