Ofte stilte spørsmål

Trenger huden noen form for forberedelse før man starter en behandling?

Det er ingen hudforberedelse i det hele tatt.

Når du fjerner store vorter, bør de kuttes før?

Den øvre delen kan kuttes for å spare gass.

Hvor mange behandlinger er nødvendig for å lykkes?

Generelt er det nok med én behandling. Imidlertid er plantarvorter noen ganger vanskelig å fjerne, så en andre eller tredje behandling kan være nødvendig.

Hva er tidsrammen for en ny behandling?

En annen behandling kan gjøres umiddelbart.

Hvor lang tid tar det før et resultat kan sees?

Nekrose dannes i løpet av få dager og flasser av. Re-pigmenteringen kan ta fra noen uker til noen måneder, avhengig av hudtype og lysstyrke. Mørk hud tar lengre tid (viktig å beskytte). For å være sikker på at en plantar vorte har blitt fjernet, anbefales det å sjekke igjen etter 3 måneder.

Hva er viktig for en vellykket behandling?
Anbefalt påføringstid må holdes. Gassen må alltid føres direkte på huden. Det må være direkte kontakt mellom væske og hud.
Er det noen risiko?
Hud er forskjellig fra person til person og derfor kan reaksjonen også variere. Blemmer er mulig, men vil forsvinne etter en stund. På svært sensitiv hud kan en arrdannelse ikke utelukkes.
Kan disse risikoene unngås?
Riktig påføringstid fører til mer sikkerhet, men pasienter må informeres om eventuelle risikoer før behandlingen startes. Det er ingen garanti for 100 % suksess, og noen risikoer gjenstår alltid. Men lystgass er mindre skadelig enn nitrogen.
Er det noe spesielt å observere etter en behandling?
Alle behandlede områder bør beskyttes mot direkte soleksponering, ellers kan re-pigmenteringen mislykkes. Hvert behandlet område bør sees på som et infeksjonsfokus og behandles deretter til helingsprosessen er avsluttet.
Er disse patronene farlige?
Ja og nei. De er under trykk og derfor er det en innebygd ventil for å sikre at patroner kan tas ut og festes uten risiko. Men for å unngå risikoen for å få kalde fingre bør det alltid brukes hansker. En patron skal alltid tømmes før den kastes. Nitrogenoksid er ikke en eksplosiv gass, men vil øke en brennende brann. Derfor anses det som farlig gods for lufttransport. Ikke ta med patroner på flyet; det er strengt forbudt.
Hvor lenge varer en patron eller hvor mange behandlinger er mulig?
En patron har en driftstid på 300 sekunder. Du kan dele dette tallet på varigheten av intervensjonene dine. Påfylling er ikke mulig.
Hvordan kaste patroner?
Tomme patroner bør bringes til skrapmetallavfall hvis mulig.
CRYNO AS
Ingierkollveien 90
1410 Kolbotn

ordre@cryno.no