Teknikker for å generere
lave arbeidstemperaturer

I dermatologisk kryokirurgi, avhengig av type indikasjon, er arbeidstemperaturer mellom -70 °C og -196 °C mest brukt. Det finnes forskjellige teknikker for å generere kulde, for eksempel termoelektrisk kjøling, frigjøring av komprimert gass som CO2 (-78,5 °C) og N2O (-89 °C) og forskjellige flytende gassblandinger. Med unntak av N2 er CO2 og N2O kuldeytelse mellom ca. -30 °C til ca. -55 °C.

Derfor er operasjonsområdet til disse metodene strengt begrenset og ikke tilstrekkelig for mange bruksområder – spesielt svulster, men også andre lesjoner. Væskefasen til N2O (med en konstant temperatur på -89 °C) er ekstremt effektiv.

Teknikken til
kryokirurgisk behandling

Cryosuccess-enhetsfunksjonen er basert på kald ekspansjon, der flytende N2O (nitrogenoksid) føres direkte gjennom en mikrokapillær til området som skal behandles, under en gjenværende konstant temperatur på -89 °C (184,4 K). Frysing av vevet til en dybde på 3 mm, med en diameter på 10 mm oppnås etter en påføringstid på 12 sekunder. Pasienter føler en lett «kiling», som ligner på et myggstikk. I de påfølgende dagene dannes det normalt en nekrose som flasser etter ca. 10 til 14 dager.

Vanligvis kommer pigmenteringen tilbake etter noen uker. Imidlertid kan re-pigmenteringen også ta lengre tid avhengig av hudtype. Smerte føles vanligvis ikke, men følsomheten for smerte er selvfølgelig ganske individuell. Derfor er en høyere følsomhet mulig når man fjerner større lesjoner.

CRYNO AS
Ingierkollveien 90
1410 Kolbotn

ordre@cryno.no